Excite

Bier uit plastic tijdens carnaval

Carnaval gaat er dit jaar anders uit zien in Maastricht. Dit wordt namelijk het eerste jaar dat het bier verplicht geschonken wordt in plastic. Eerder was dit altijd glas. Dit besluit is genomen om de veiligheid in tact te houden.

Mensen die carnaval vieren in Maastricht doen dit voornamelijk op straat. Daarbij lopen ze vaak van de ene naar de andere kroeg met hun glas. Dit kan erg gevaarlijk zijn, omdat glas kapot kan vallen. Zeker wanneer mensen al redelijk wat alcohol op hebben, kan de situatie een stuk gevaarlijker worden. Men heeft niet altijd door wat ze doen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Het hoeft lang niet altijd het geval te zijn dat gebroken glas opzet was. Na carnaval lag er altijd veel kapot glas op straat en dit moet nu voorkomen worden.

De gemeente Maastricht heeft de café-eigenaren geadviseerd om ook binnen het bier in plastic te schenken. Wanneer ze er toch voor kiezen om glas te gebruiken, moet er een portier aanwezig zijn die goed controleert of mensen niet met het glas naar buiten gaan. In de gehele binnenstad is glas verboden tijdens Carnaval.

Niet iedereen reageert er even positief op. Sommige kroegeigenaren vinden dat bier in glas veel meer kwaliteit heeft dan bier in plastic. Andere café-eigenaren vinden het wel prettig dat de regel vanaf nu bestaat. Ook de feestgangers reageren verschillend op dit nieuwsbericht. Sommige mensen begrijpen de nieuwe regel, maar anderen vinden het vooral zonde.

Afbeelding: Flickr, gebruiker infrogmation

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021