Excite

Bonte carnaval met clownskostuum

Carnaval is een feest waarbij gezelligheid en vrolijkheid centraal staan. Als je daar je kostuum op aan wilt passen, dan kies je voor een klassieker die het altijd goed doet: het clownskostuum!

Met een clownskostuum kun je alle kanten op; des te bonter en vrolijker, des te beter het is. Natuurlijk begint het perfecte kostuum met een vrolijke basisoutfit, het liefst in de vorm van een broekpak. Mocht je dat niet hebben, dan zijn veel kleurrijke stoffen natuurlijk ook prima. Die kun je eventueel netjes bij elkaar houden met bretels, riemen of andere accessoires.

Ook een bijpassend paar grote schoenen – liefst met enorme neus! – mag niet ontbreken, evenals een mooie pruik en een hoedje. De beste clownspruik is een pruik met mooi krullend haar, in het rood of oranje, of in alle kleuren van de regenboog. Het hoedje zet je natuurlijk half op je krullenkop, zodat het extra speels staat.

Je outfit maak je af met de juiste make-up. Schmink je gezicht helemaal wit en kleur met verschillende kleuren een mooie clownsmond op je gezicht. Voeg vervolgens nog mooie clownsogen en natuurlijk wat zonnetjes, regenbogen of andere vrolijke plaatjes op je wangen en je bent helemaal klaar voor carnaval.

Na carnaval was je je spullen netjes en gebruik je ze gewoon volgende keer weer. Wil je volgend jaar juist weer wat anders doen? Huur dan gewoon je outfit. Dat is minstens zo voordelig en dan heb je volgend jaar weer je handen vrij om op een heel andere manier voor de dag te komen!

Afbeelding: Flickr account D. Sharon Pruitt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021