Excite

Carnaval in Cuba: feest voor iedereen

Carnaval wordt in steeds meer Nederlandse dorpen en steden gevierd. Toch is het Nederlandse carnaval nog op (bijna) geen enkele manier te vergelijken met het carnaval in landen als Brazilië of Cuba. Met name het feest op dat laatste eiland is zeker de moeite waard om eens mee te vieren. De inwoners hebben tijd genoeg gehad om het beste feest ooit samen te stellen, want het Cubaanse carnaval wordt al honderden jaren gevierd!

Carnaval werd door de Spanjaarden naar Cuba gebracht. Het feest werd rond het midden van de 16e eeuw erg populair in Spanje en werd daarom naar alle gekoloniseerde landen uitgedragen. De Cubanen pikten de lol van carnaval snel op; zij gebruikten het feest als basis voor verschillende traditionele feestdagen.

Als je het over Cuba en carnaval hebt, dan kan je niet om het Carnaval van Santiago de Cuba heen. Dit is eigenlijk veel meer dan een gewoon carnaval, maar meer een zomer vol feesten. Allerlei festivals worden na elkaar gevierd, om verschillende herdenkingsdagen en feestdagen met elkaar te verbinden. Ook al valt dit feest niet gelijk met de traditionele carnaval; het is een typisch voorbeeld van traditionele feesten die gebaseerd zijn op het carnaval zoals het voor het eerst in de 16e en 17e eeuw werd gevierd.

Heb je toevallig een trip naar Cuba gepland? Kijk dan voor je vertrekt goed of er rond die periode nog leuke feesten gevierd worden. Het Cubaanse carnaval is namelijk een gelegenheid die je zeker niet wilt missen en waar je je zo goed mogelijk op voor wilt bereiden. Dan weet je namelijk zeker dat je het feest nooit meer zult vergeten!

Afbeelding: Flickr account sfmission.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020