Excite

Carnaval in Maastricht vieren

Maastricht staat bekend als echte carnavalsstad en dat is geheel terecht. Er is altijd veel te doen tijdens carnaval. Maastricht wordt vaak zelfs carnavalsstad van Limburg genoemd. Maastricht heet tijdens carnaval overigens Meestrich.

Tijdens carnaval is er tot diep in de nacht overal wel wat te doen in Maastricht. Alle uitgaansgelegenheden hebben diverse activiteiten. In sommige cafés vinden optredens plaats van Limburgse carnavalszangers. Andere cafés hebben leuke muziek en wedstrijden waar je aan kunt deelnemen.

Om te voorkomen dat mensen met alcohol op in de auto stappen, heeft de gemeente Maastricht speciale carnavalsbussen ingezet. Deze rijden tot diep in de nacht naar verschillende plaatsen in Maastricht en omgeving daarvan. Voor een aantrekkelijke prijs kun je gebruik maken van deze bussen. De buskaartjes zijn tijdens carnaval daarnaast een stuk voordeliger dan op normale dagen.

Op de maandag is er ieder jaar een grote optocht. Deze optocht heeft ieder jaar een ander thema en je kunt aan de kant van de weg zien wat de carnavalsverenigingen ervan gemaakt hebben. De optocht is ook zeer geschikt voor kinderen, omdat er regelmatig met snoep wordt gegooid. Let wel op dat veel van de teksten op de praalwagens in het Limburgs zijn. Voor mensen die iet bekend zijn met het dialect kan dit wellicht wat problemen opleveren. Maar echt een nadeel hoeft dit niet te zijn. Je mist misschien de grappige slogans, maar je kunt de praalwagens nog steeds goed bekijken.

Maastricht is een stad waar je terecht kunt voor veel plezier tijdens carnaval. Je vindt er de meest bizarre kostuums en de festiviteiten gaan tot diep in de nacht door. Een prima plek dus om tijdens carnaval te zijn.

Afbeelding: Flickr account lunacymaze

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021