Excite

Carnaval in Roermond

Roermond is een stad die helemaal meegaat met het carnavalsgevoel. Ieder jaar is het groot feest in deze Limburgse stad en valt er genoeg te beleven. Roermond wordt tijdens carnaval ook wel Remunj genoemd.

Roermond staat bekend om de vele activiteiten die tijdens carnaval plaatsvinden. Overal in de stad zijn activiteiten en festiviteiten en er zijn zelfs speciale locaties waar kinderen terecht kunnen voor een leuk carnavalsfeest. Kinderen kunnen dan zelfs een prijs winnen met hun kostuum. Ook zijn er in veel cafés optredens te vinden van lokale carnavalszangers. Overal is het groot feest en je kunt gemakkelijk van het ene naar het andere café lopen om overal iets van de sfeer mee te proeven.

Om ervoor te zorgen dat mensen niet onder de invloed van alcohol gaan rijden, hebben de bussen tijdens carnaval een aangepaste dienstregeling. Ze rijden tot diep in de nacht naar verschillende plaatsen in Roermond en omgeving. De kaartjes voor deze bussen zijn extra voordelig, om zo de mensen aan te sporten niet zelf te gaan rijden.

Roermond kent meerdere carnavalsoptochten, maar de grootste is toch wel die op de zaterdag. Deze heeft ieder jaar een thema. Vaak staan er grappige teksten bij de praalwagens. Als je niet uit Limburg komt, kan het moeilijk zijn deze teksten te begrijpen. Dit hoeft te pret echter niet te drukken.

Roermond heeft veel te bieden voor liefhebbers van carnaval. Ondanks dat het geen extreem grote stad is, is er voldoende te doen. Alles is erg sfeervol en je zult je geen moment vervelen in deze Limburgse carnavalsstad.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020