Excite

Carnaval kan ook in Twente: Oldenzaal

Er wordt altijd gezegd dat carnaval het beste in het zuiden gevierd kan worden. Daar heb je immers echte carnavalssteden, zoals Maastricht, Eindhoven en Breda. Toch zijn er ook steden elders in het land waar je prima terecht kunt. Bijvoorbeeld in Oldenzaal, de stad die tijdens carnaval Boeskoolstedke heet.

Twente klinkt niet meteen als het gebied waar je in Nederland goed terecht kunt om carnaval te vieren. Toch wordt carnaval groots aangepakt in Oldenzaal. Ieder jaar wordt de gehele stad versierd en er worden speciale prijzen weggegeven voor de straat die het mooist versierd is.

Ook vinden er allerlei feesten plaats. Voornamelijk in de feesttent die in Oldenzaal te vinden is, is het erg gezellig en sfeervol. Er zijn optredens, er is leuke muziek en je kunt er natuurlijk veel drinken. Het is voor de mensen in Twente een mooie gelegenheid om zich eens lekker uit te leven.

De carnavalsoptocht van Oldenzaal is een grote happening. Jaarlijks komen er meer dan 100.000 mensen op het spektakel af. De optocht heeft ieder jaar een ander thema en de verschillende carnavalsvereniging doen hun uiterste best om met iets moois te komen. Langs de hele optocht is alles prachtig versierd. En na de optocht vindt er een speciale prijsuitreiking plaats, waarbij de mooiste praalwagens een prijs krijgen. Wees er op tijd bij als je van de optocht wilt genieten, want er zijn veel mensen die al vroeg een plekje zoeken.

Wie zegt dat carnaval alleen voor het zuiden is bestemd, is duidelijk nooit in Oldenzaal geweest. Het is een prima manier om carnaval eens op een andere manier te vieren. Het is zeker een aanrader om er eens naartoe te gaan.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021