Excite

Carnaval vieren in Den Bosch

Den Bosch is een zeer geschikte plaats om naartoe te gaan tijdens carnaval. Er wordt sowieso altijd al gezegd dat je voor een goed carnavalsfeest in Noord-Brabant of Limburg moet zijn en voor Den Bosch klopt dit absoluut.

Den Bosch wordt tijdens carnaval ook wel Oeteldonk genoemd. Voor de inwoners van de stad is carnaval hét evenement van het jaar. Logisch, want overal in de stad wordt er flink gefeest. Vrijwel overal zijn er speciale carnavalsfeesten. Ieder café en discotheek doet mee en passen hun programma aan. Op veel plaatsen zijn wedstrijden, waarbij de beste kostuums leuke prijzen winnen. Daarnaast zijn er diverse kinderdisco’s, zodat ook de jongste feestvierders lekker uit hun dak kunnen gaan.

Op de zondag van carnaval vindt er in Oeteldonk altijd een grote optocht plaats. Ieder jaar heeft deze optocht weer een ander thema. De verschillende carnavalsverenigingen hebben een jaar de tijd gehad om iets te doen met het thema. De optocht is zeer geschikt voor zowel jong als oud, maar het is wel aan te raden dat je ruim op tijd komt voor een goede plek langs de route. Immers zijn er veel mensen die bij de optocht aanwezig willen zijn. In de optocht zal ook Prins Carnaval van het jaar te zien zijn.

Den Bosch is een uitstekende locatie voor een echt knalfeest. Zorg ervoor dat je verkleed gaat, want anders val je behoorlijk buiten de boot. Niets is in Den Bosch te gek en alles kan. Een geschikte plek dus om carnaval te vieren.

Afbeelding: Flickr account faceme

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021