Excite

Carnavalswagens tijdens carnaval

De carnavalsoptochten zijn altijd erg leuk om te zien. De bouwwerken zijn kleurrijk en grappig en daardoor geschikt voor alle leeftijden. Om aan de kant van de weg te staan tijdens een carnavalsoptocht is voor velen een grote belevenis en staat garant voor één groot feest dankzij de vrolijke muziek en carnavalwagens.

Er wordt vaak niet echt gedacht aan het ontstaan van deze carnavalswagens. Mensen bekijken de optocht, hebben plezier en gaan daarna weer naar huis. Het maken van zo’n praalwagen kost echter veel tijd en er wordt al aan gewerkt op het moment dat carnaval is afgelopen.

Eerst zijn er ontwerpers, die met een nieuw thema komen en een carnavalswagen ontwerpen die bij dit thema past. Er wordt gedacht over kleuren, eventuele uitspraken en plaatsen waar de mensen kunnen staan. Daarna gaat de carnavalsvereniging aan het werk om het ontwerp te maken. Vaak zijn ze hier bijna het hele jaar mee bezig. Meestal worden de carnavalswagens gemaakt met papier-maché, maar ook andere bouwtechnieken komen veelvuldig voor. Ondertussen zijn er ook speciale mensen die denken over de kostuums van de carnavalsvereniging. Iedereen moet er wel hetzelfde uitzien en het moet bij de praalwagen passen.

De carnavalsvereniging houdt het ontwerp van de carnavalswagen geheim tot de optocht daadwerkelijk daar is. Als de optocht dan daadwerkelijk begint, is het feest geblazen. Niet alleen voor de mensen die naar de optocht zijn komen kijken, maar ook voor de mensen die aan de wagen hebben gebouwd. Ze kunnen zien hoe het publiek reageert en tonen hoe hard ze het afgelopen jaar hebben gewerkt.

Afbeelding: Flickr account Roadrunner38124

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020