Excite

Cowboy voor één dag!

Indruk maken, stoer zijn en alle vijanden verslaan; wie wil dat nu niet? Iedereen, van jong tot oud, kan op één (of een paar!) dagen in het jaar de grootste held van het Wilde Westen zijn; de cowboy. Wanneer? Tijdens carnaval natuurlijk! Tijdens carnaval kun je jezelf namelijk precies zo verkleden, als je zelf graag wilt. En een cowboykostuum is slechts één van de mogelijkheden!

Cowboykostuums zijn al jarenlang favoriet bij veel mensen. Ze zorgen dan ook regelmatig voor een bijzonder schouwspel. Cowboys die Indianen achtervolgen, of die even voor een drankje langs komen bij de plaatselijke Miss van de Saloon.

Inspiratie voor jouw mooie kostuum kun je onder andere halen uit verschillende oude films, waarin je het klassieke beeld van een cowboy ziet.Onmisbaar is in ieder geval een typische cowboybroek of anders een spijkerbroek, een katoenen shirt, een geruite sjaal, cowboylaarzen en natuurlijk een cowboyhoed. Om je kostuum af te maken zorg je dat je een mooie lasso of een neppistool hebt. Helemaal mooi zou het zijn als je voor de gelegenheid een echt paard kunt regelen!

Natuurlijk kun je zelf zoveel variaties aanbrengen als je wilt. Wil je bijvoorbeeld liever als sheriff gaan, dan sier je je kostuum op met een mooie ster. Ga je liever verkleed als stoere, gevaarlijke cowboy, dan zorg je ervoor dat je kostuum zo donker en zwart mogelijk is. Waar je ook voor gaat; als je kiest voor een cowboy-outfit, dan kun je erop rekenen dat je indruk maakt tijdens carnaval!

Afbeelding: Flickr account ?erry

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021