Excite

Drie generaties Carnavalshoogheden in Zwolle

Het Zwolse carnaval wordt dit jaar gedomineerd door één en dezelfde familie. De hoogheden van de carnavalsverenigingen in Sasseldonk komen uit één gezin. De familie spreekt zelf van een unieke situatie in de geschiedenis van het Sasseldonkse carnaval. Nog nooit eerder was een familie zo goed vertegenwoordigd in de Zwolse hoogheden.

Andere carnavalsvereniging

Opvallend genoeg vertegenwoordigen de drie generaties ieder een andere carnavalsvereniging. Prins Köppie de eerste is Prins van carnavalsvereniging De Deurzakkers. Zijn dochter en zoon zijn actief als Prinses Randa en adjudant Bas van carnavalsvereniging De Gleuvenskoevers en hun dochter is Jeugdprinses Inge van carnavalsvereniging De Tonnezotters.

Zuiver toeval

Met zoveel carnaval in de familie is het feest der zotten er bij allemaal dus al met de paplepel ingegoten. Zo vreemd is deze situatie dus niet. Toch spreekt Prins Köppie van “zuiver toeval.” De verenigingen wisten onderling niet dat de familie zo rijkelijk bedeeld zou worden deze editie van het carnaval. Alleen Prinses Randa was op de hoogte, vertelt ze aan TV Oost.

Video

Bekijk hier de hele familie Carnavalshoogheden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020