Excite

Eerste carnavalsnacht verloopt rustig

De eerste dag en nacht van het carnaval zijn rustig verlopen. Bij verschillende politiekorpsen in Noord-Brabant kwamen een aantal meldingen binnen van opstootjes zoals vechtpartijen en soortgelijke zaken. Alleen in Helmond werd iemand in zijn gezicht geslagen met een glas. Hij moest in het ziekenhuis behandeld worden. Natuurlijk is de carnavalsviering nog maar net begonnen. Bovendien is niet al het geweld dat dit weekend gemeld wordt direct gerelateerd aan carnaval.

Aantal ongeregeldheden

In veel plaatsten ging de carnaval vandaag echt los met een optocht door de binnenstad. Daarbij waren een aantal ongeregeldheden. Zo zijn in Roosendaal twee mensen aangehouden bij een vechtpartij, en een persoon voor een mishandeling. In Bergen op Zoom werd een man aangehouden omdat hij agenten ondanks een waarschuwing bleef beledigen.

Het weer zit mee

Een woordvoerder van de politie vertelt Novum Nieuws: “Het is druk maar alles verloopt ordelijk.” In Noord-Brabant zat de carnavalsvierders ook het weer mee. “Het is mooi droog, daar hebben we gelukt mee.” In de noordelijker gelegen provincies had het carnavalspubliek minder geluk. Zo werd de optocht in het Gelderse Culemborg die om 11.11 uur zou beginnen afgelast vanwege de sneeuw, meldt Omroep Gelderland.

Niet te gek maken

In de gemeenten Raalte en Olst/Wijhe hadden wijkagenten opgeroepen om het niet té gek te maken met carnaval. “Carnaval vieren is leuk. Dit kan ook zonder het plegen van vernielingen en overmatig drank gebruik. Laat het daarom ook leuk eindigen,” twitterde wijkagent Herman Rientjes. Agent Dolfien Posthoorn schreef “Maak van het carnaval een mooi feest. Geniet en drink met mate. Hou je 'koppie' erbij en laat je rijden door de BOB.” Of de oproep geholpen heeft zullen we volgende week woensdag weten, als de carnavalsviering ten einde komt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021