Excite

Eten en drinken tijdens carnaval

Carnaval staat voor veel mensen gelijk aan overmatige hoeveelheden alcohol naar binnen werken. Voor traditionele carnavalsvierders gaat dit veel te ver. Zij vieren geen carnaval om te zuipen, maar drinken een pilsje om te vieren dat het vastelaovend is, zo schrijft Dagblad de Limburgers treffend.

Bier en carnaval

Eerlijk is eerlijk, zonder bier is het natuurlijk maar een mager carnaval. In Limburg kiezen de carnavalsvierders natuurlijk voor een traditioneel Limburgs biertje, zoals Brand bier (dat speciaal voor de carnaval getest wordt) of een mildere Alfa. Variaties op de pils worden ook getapt. Zo kun je vragen om een ‘vlemke’ of in het Nederlands een vlammetje; normaal pils met een scheutje donkerbruin bier tegen de bitterheid. Er bestaat ook een halfom, waarbij de hoeveelheden bruin bier en pils gelijk zijn. Voor de niet-bierdrinkers is een wijntje natuurlijk ook toegestaan.

Eten en carnaval

En wat wordt daarbij gegeten? Alles wat lekker vet is! Vastelaovend is natuurlijk Limburgs voor Vastenavond. Het van oorsprong katholieke carnaval gaat vooraf aan een vastenperiode van 40 dagen. Tijdens de carnaval mag het er dus nog even flink van genomen worden, en daar houden carnavalsvierders zich natuurlijk graag aan. Bovendien is een goede bodem natuurlijk onmisbaar als je de nodige alcoholische versnaperingen nuttigt.

Ontbijt en lunch

Begin je dag met een goed ontbijt van ‘sjpek mit ei’ op een bruine boterham. Voor je lunch kies je een lekker vette kippenpoot en tussendoor houd je je lichaam warm met een zoete ‘nonnevot’, een soort donut in de vorm van een krakeling. ’s Avonds eet je een frietje met ‘zoervleisj’ (zuurvlees) en tussendoor knabbel je aan kaas en worst die je van thuis meeneemt. Superlekker met een biertje erbij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021