Excite

Je eigen carnavalsmasker maken!

Elk jaar met carnaval is het weer hetzelfde liedje. Ga je voor de geinige make-up of verbaas je iedereen met een hilarisch masker? Meestal komt het er uiteindelijk op neer dat je op het laatste moment snel een kleine snor opplakt, wat rode wangetjes maakt en een beetje glitter in je haar propt. Maar wie echt iets speciaals wil voor het carnaval dit jaar, hoeft niet moeilijk te doen of lang te zoeken. Het maken van een echt carnavalsmasker is niet moeilijk en bovendien heel leuk om te doen!

Tijdens het carnaval in Venetië is het klassieke pestdoktersmasker altijd populair. Dit masker werd gedragen door dokters die zich bezig hielden met het behandelen van slachtoffers van de Zwarte Dood. Met een beetje gips (of papier-mache) en wat geduld kun je een dergelijke masker heel makkelijk zelf maken. En naar eigen voorkeur beschilderen of decoreren.

Wat heb je nodig? Een lineaal, wat verband, een schaar, een kom, water, een stuk karton, een kwast, een potlood, wat gips, wat verf, een oude krant, een elastiek en een WC-rol (zonder het papier).Zorg dat de persoon die het masker krijgt, haar of zijn haar niet in het gips krijgt. Smeer het gezicht in met Vaseline en bedek de wenkbrauwen. De Vaseline is erg belangrijk, want dat zorgt er voor dat je het masker er makkelijk af krijgt.

Knip eerst een lange neus uit het karton. Maak daarna met behulp van verband een mooie afdruk van het gezicht. Veeg het gips zorgvuldig glad in rustige stroken met de kwast. Zorg dat de persoon voor wie het masker is, op de grond ligt. Plak vervolgens de neus op het masker, door er ook met gips over heen te vegen. Gips droogt snel, dus het masker kan al vrij snel van het gezicht verwijderd worden.

Na ongeveer tien minuten drogen met een föhn, kan het masker verder versierd worden. Je kunt het verven met prachtige kleuren, of juist klassiek wit houden. Maak aan beide zijde van het masker een gat en knoop daar het elastiek doorheen. Je bent nu helemaal klaar voor het carnaval met je eigen Venetiaanse masker!

Afbeelding: Flickr, jolisoleil

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021