Excite

Maak je eigen heksenkostuum

Carnaval is de tijd van het jaar waarin je je kunt verkleden. Het is een tijd om lekker gek te doen. Alles kan en mag. Een populair kostuum is heks. Veel mensen willen zich met carnaval graag als heks verkleden.

Je kunt zelf een heksenkostuum kopen. Er zijn veel carnavalswinkels waar je leuke pakken kunt krijgen, compleet met puntmuts en bezemsteel. Echter is dit vaak ook vrij prijzig. Dit is best zonde als je het kostuum maar één jaar gebruikt. Wie een beetje handig is kan natuurlijk ook zelf een heksenkostuum maken.

Je kunt een mooie stof kopen in een stoffenzaak in een donkere kleur, zoals bijvoorbeeld zwart, paars of donkergroen. In veel tijdschriften vind je patronen voor jurken en andere kleding. Deze kun je prima gebruiken als patroon voor een heksenkostuum. Kies dan vooral voor een patroon dat vrij wijd zit, zodat het echt bij een heks past. Eventueel kun je nog een nep-spinnendraad op het heksenkostuum bevestigen, zodat het er lekker griezelig uitziet.

Een heksenhoed kun je kopen, maar ook zelf maken van bijvoorbeeld karton. Op internet vind je veel manieren hoe je dit moet doen. Ook kun je nog een puntneus en een pruik kopen om je kostuum echt af te maken. Eventueel kun je een oude bezem meenemen, of er eentje kopen in de winkel. Er zijn vaak wel heksenbezems te koop in winkels met carnavalskleding. Met schmink kun je dan de laatste puntjes op de i zetten. Zoals bijvoorbeeld een wrat en een wat grauw gezicht.

Afbeelding: Flickr account wonderlane en USACE Europe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021