Excite

Rel rondom praalwagen over parachutemoord

Op de carnavalswagen zal een beeltenis te zien van Els van Doren, de vrouw die om het leven kwam bij een parachutesprong. Els Clottemans werd voor deze moord veroordeeld tot dertig jaar celstraf. Het begeleidende carnavalsnummer gaat over de vrouwen en de parachutemoord. De families van beide vrouwen zijn echter niet te spreken over de wagen van de groep uit Aalst.

De moeder van Els Clottemans, Martine de Kegel, vertelt tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat ze erg geschokt is. Ze vindt de praalwagen enorm kwetsend. “Gelukkig ga ik toch nooit naar Aalst carnaval, want dit zou ik niet aankunnen. Ik wil echt niet dat ze dit liedje zingen zondag. Daarom ga ik ook meteen met mijn advocaat overleggen om eventueel een klacht in te dienen.”

Ook de man van de omgekomen Els van Doren vindt de praalwagen veel te ver gaan. Hij overweegt eveneens om een klacht in te dienen. Kamiel Sergeant, keizer van het carnaval in Aalst, is het met de beide families eens. “Humor en satire horen inderdaad bij Aalst carnaval, maar dit is echt niet meer om te lachen.”

Carnavalsgroep de Saazers ziet echter geen kwaad in de praalwagen, zo reageren zij in Het Laatste Nieuws. Voorzitter Tim Schepmans vindt het een grappige praalwagen en is van mening dat het bij carnaval hoort. “Zo spotten hoort bij Aalst carnaval. Dan mogen we net iets verder gaan. We zingen enkel over wat al in de media is verschenen over de parachutemoord en stellen het verloop van het proces en vooral advocaat Jef Vermassen gewoon openlijk aan de kaak.”

Afbeelding: Flickr, gebruiker bram

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021