Excite

Vier carnaval in Eindhoven

Eindhoven ligt in Noord-Brabant en het is natuurlijk algemeen bekend dat je daar moet zijn voor een goed carnavalsfeest. Omdat Eindhoven zoveel cafés in de binnenstad heeft wordt het gezien als één van de betere carnavalssteden die ons land heeft. Eindhoven wordt tijdens carnaval Lampegat genoemd.

In de binnenstad van Eindhoven zijn tijdens carnaval talloze activiteiten te doen. De cafés en discotheken zijn tot diep in de nacht geopend en hebben een aangepast programma met leuke optredens en muziek. Vooral een hoogtepunt is de speciale feesttent die te vinden is op de markt. Hier zijn altijd mensen en de sfeer is er ook altijd erg goed.

Doorgaans wordt de zaterdag in Eindhoven gezien als de meest gezellige dag. De carnavalszaterdag van Eindhoven wordt dan ook wel zotte zaterdag genoemd. Het is dan altijd erg druk in de stad en overal tref je feestende mensen aan.

Op zaterdag is er ook de jaarlijkse optocht. Carnavalsverenigingen in de omgeving hebben hard gewerkt aan een mooie praalwagen. De optocht van Eindhoven heeft ieder jaar een thema. Het thema is altijd anders. Wel staan ieder jaar dezelfde kleuren bij de optocht centraal. Dit zijn oranje, blauw en rood. Deze kleuren werden al gebruikt bij de eerste optocht in 1962.

Eindhoven is tijdens carnaval een bijzondere stad en er is veel te beleven. Je kunt op iedere straathoek leuke feesten vinden en het is overal gezellig. Het is dan ook absoluut de moeite waard om naar Eindhoven te gaan tijdens carnaval.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021