Excite

Vier carnaval in Keulen

Carnaval wordt in Duitsland altijd erg uitbundig gevierd. Vooral bekend is het carnaval van Keulen. Het is vooral zo bekend, omdat de carnavalsoptocht van Keulen de grootste van Europa is. Van 11 tot en met 16 februari 2010 is het één groot feest in de Duitse plaats. Op 11 februari begint het grote feest in Keulen. De vrouwen gaan dan op pad en geven de mannen een zoen. Maar het is wel oppassen geblazen voor de mannen, want je riskeert dat je stropdas wordt afgeknipt.

In het weekend, op de vrijdag en de zaterdag, vinden er overal leuke festiviteiten plaats. Discotheken en café’s zijn omgetoverd om mee te gaan in de carnavalsstemming en er wordt tot diep in de nacht heerlijk gefeest. Ook is het in het weekend aan de scholen en sportverenigingen in de omgeving om hun praalwagens te laten zien.

Maar vooral bijzonder aan Carnaval in Keulenis toch wel de Rosenmontag. Deze vindt plaats op 15 februari 2010. De optocht heeft een lengte van zo’n vijf kilometer en duurt ruim vier uur. Langs de route zijn tribunes geplaatst en je moet ruim op tijd aanwezig zijn wil je iets van de optocht kunnen zien. In de carnavalsoptocht van Keulen komen de mooiste praalwagens voorbij en laten de carnavalsverenigingen van de omgeving zien wat ze dit jaar in elkaar hebben gezet.

Als je in Keulen bent om carnaval te vieren is het vooral belangrijk dat je gezellig meedoet. Er wordt wel enigszins verwacht dat je je ook verkleedt. Maar je zult al snel merken dat je erg buiten de boot valt als je dit niet doet.

Afbeelding: Flickr account bumi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021