Excite

Vier carnaval in Tilburg!

Als je carnaval goed wilt vieren, dan doe je dat dit jaar in Tilburg. Deze Kruikenstad is namelijk dé carnavalsstad van Nederland! Op 6 februari zijn de festiviteiten in Tilburg al begonnen en ze lopen nog door tot in maart!

Natuurlijk worden de meeste carnavalsactiviteiten tussen 12 en 17 februari gehouden, dat is van oorsprong immers de echte carnavalsperiode. Op vrijdag wordt begonnen met onder andere een Kroegendweiltocht, een Vurfist, een VIP avond en het Virus Fist 2010. Op zaterdag is er ook voor de kleintjes van alles te doen tijdens het Kindercarnaval. Muziekliefhebbers kunnen dan eveneens hun hart ophalen tijdens het ‘Muziekaalste start carnaval’. Met Het Grote Bolle Biertje Feest en het Virus-Aawerwets Carnaval wordt de eerste écht carnavalsdag op een carnavalswaarde manier afgesloten.

Ook zondag is er van alles te doen. Dan wordt wederom een kindercarnaval gevierd en is er ruimte voor de Mega Sensatie op het radioplein en natuurlijk de Kapellenavond bij de biermeters.

Het feest gaat op maandag gewoon door. Dan is het namelijk de ontvangstdag bij de narretjes en wordt onder andere het Krüge Pinklerfest gevierd. Ook de Kruikenmis, de Kruikenbruiloft en het Kaajbaandenfist staan op de planning. Zorg ervoor dat je die dagen vrij houdt, want het is toch zonde als je dit moet missen!

Op dinsdag volgen nog een aantal optochten, stoeten en muzikale optredens. Op woensdag wordt de ‘echte’ carnavalsperiode afgesloten met ‘haring heepen’ in café ’t Uylennest. Daar kun je nog tot diep in de nacht terecht voor een lekker stukje haring!

Afbeelding: Flickr account Clownhouse III

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021