Excite

Wat draagt Limburg met carnaval 2013?

Ben jij één van de weinigen die het Brabantse Oeteldonk laat voor wat het is en naar Limburg gaat? Dan zul je het ‘echte carnaval’ meemaken zoals Limburgers dat vieren. In dit artikel lees je wat Limburg draagt tijdens de carnaval van 2013, zodat je als ‘buitenlander’ niet te veel opvalt in de Limburgse gemeenschap.

Verkleden moet

Voor Limburgers is carnaval de tijd van het jaar om helemaal uit te pakken. Verkleden is dan ook een absolute must. Wie denkt weg te komen met een boerenkiel zal ook van een koude kermis thuiskomen. Je loopt van echt voor gek als je geen ‘pekske’ draagt tijdens het Limburgs carnaval.

Outfit carnaval 2013

Een outfit voor carnaval betekent niet dat je met alleen een gekke jurk weg kunt komen. Limburgers denken al maanden na over de outfit van carnaval 2013. Een echte Limburger koopt geen kant en klaar pak bij de carnavalswinkel, maar verzint zelf een unieke outfit. Dames gaan al vroeg in het jaar zelf aan de slag om de beste pekskes zelf te maken. Daarbij horen ook bijpassende schoenen, een pruik of hoed, de juiste schmink en make-up en winterse onderkleding.

Warme kleding carnaval

Café in, café uit, een optocht kijken en een biertje bij een bar op straat; Limburgs carnaval is zowel buiten als binnen. Met de temperaturen van Hollandse wintermaanden is het belangrijk om je goed tegen de kou te kleden. Denk aan thermo-ondergoed, een warm pak voor tijdens het optocht kijken en een paar goede schoenen met dikke zool.

Meerdere carnaval outfits

Carnaval in 2013 duurt officieel drie dagen, maar in Limburg zijn er allerlei feestjes voorafgaand aan de vastelaovend. Het kan daarom verstandig zijn om meerdere pekskes in huis te hebben, behalve natuurlijk als je een vies en stinkend pak niet erg vindt. Veel carnavalsvierders trekken het pak van vorig jaar daarom nog een keer aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021