Excite

Weekendje weg: carnaval in het buitenland

Ga lekker een weekendje weg met carnaval in het buitenland. Perfect als je geen zin hebt in hossende mensenmassa’s in het zuiden van Nederland, zoals Brabant of - in mindere mate - Limburg. Voor een traditionele carnaval kies je Duitsland, en voor mooier weer vier je carnaval in Rio de Janeiro of carnaval in Venetië.

Carnaval in Duitsland

Duitsland is een van de landen die wereldwijd bekend staat om de grootste viering van carnaval. Daarnaast maakt de geringe afstand Duitsland perfect om carnaval in het buitenland te vieren. Carnaval in Duitsland is dan ook iets wat je echt een keer meegemaakt moet hebben. Prachtige praalwagens en uitbundige, maar smaakvolle feesten in de mooie steden van onze oosterburen. München en Keulen zijn beroemd om hun carnaval, maar dichtbij huis in Düsseldorf en Aken kun je ook genieten van de authentieke carnavalssfeer. Carnaval in Bamberg is ook een bijzondere ervaring. De binnenstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en omlijst de carnaval met een historische beleving.

Carnaval in Rio de Janeiro

Heb je geen zin in slecht weer? Vier dan carnaval in Rio de Janeiro. In Brazilië is het ook in februari prachtig weer. De bewoners van vooral arme wijken in Rio trekken tijdens de carnaval de straat op om het begin van de lente te vieren. De enorme praalwagens met honderden uitgedoste danseressen zorgen voor een feestelijke sfeer. Het hoogtepunt is de Sambadrome: een zevenhonderd meter lange optocht waarbij de heupen los mogen om de tonen van sambamuziek. Misschien iets te ver weg voor enkel een weekendje weg, maar voor liefhebbers van carnaval in het buitenland vieren, moet Brazilië echt op de verlanglijst.

Carnaval in Venetië

Met de vele aanbieders van goedkope vliegtickets naar de zon, kun je gemakkelijk en betaalbaar een weekendje weg naar carnaval in dit buitenland: Italië. In Venetië wordt het carnaval al gevierd sinds 1268. Het staat bekend als een feest waarbij veel uitspattingen zijn die het daglicht niet kunnen verdragen. Precies daarom droegen de Venetianen jarenlang de beroemde maskers. Om het carnaval in Venetië wat minder extravagant te maken, werden de maskers door de jaren heen minder gebruikelijk. Toch zie je ze nog steeds op straat tijdens de carnavalsviering. Perfect voor een weekendje weg!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021